Ontstaan De naam danken de Oldtimervrienden aan ‘’t Berghoes’ in Posterholt, dat dient als clubhuis. Een opvallend aspect aan onze Oldtimervrienden-Berghoes is dat deze club in 2007 niet echt werd opgericht, maar als het ware ontsproot aan de warme vriendschap van een groepje ware oldtimerliefhebbers. Toen nog klein, maar graag bereid om elkaars hobby en kennis te delen - tot wederzijds voordeel en genoegen. Dames activiteiten Jeugd activiteiten Het is bepaald niet een mannenwereld: ‘Oldtimervrienden-Berghoes’ telt veel vrouwen als lid, ook mét een eigen oldtimer – en ook de jeugd doet graag mee. En die oldtimers bestaan uit auto’s, motoren en zelfs vrachtwagens. Het Nederlandse ledenaantal blijft constant, maar steeds meer Duitse buren uit het grensgebied melden zich aan, Belgen en zelfs een enkele Brabander. Van iedere bijeenkomst worden legio prachtige foto’s gemaakt, waarvan diezelfde avond al via internet een compilatie verspreid wordt. En later verschijnen op deze website.
Wat doen wij we organiseren elke 3e woensdag van de maand een avond bij het Berghoes in Maria Hoop. Een interessante rit én bedrijfsbezoek binnen het  eigen segment, genieten van de voordracht van een gastspreker of een van de leden. Waarbij de zelfwerkzaamheid steeds meer  aangesproken wordt: ben je geen spreker, dan zet je een rit uit of je organiseert een bezoek aan je bedrijf. Dat gebeurt allemaal zonder  dwang, gewoon op basis van plezier en kameraadschap.  Praatavonden  Één woensdag in de maand komt deze sterk groeiende groep bij elkaar: zo mogelijk al om 18.00 u om lekker te genieten van de heerlijke  menu’s van het restaurant. Om vervolgens rond zeven uur in de ronkende kameraadjes te stappen voor een interessante rit én bedrijfsbezoek  binnen het eigen segment, óf tegen achten te genieten van de voordracht van een gastspreker of een van de leden. Waarbij de  zelfwerkzaamheid steeds meer aangesproken wordt: ben je geen spreker, dan zet je een rit uit of je organiseert een bezoek aan je bedrijf. Dat  gebeurt allemaal zonder dwang, gewoon op basis van plezier en kameraadschap.    Hoogtepunt 2012 Het traditionele HAV-Jaarevenement, georganiseerd door HAV-Zuid,  vormde van 24-26 augustus een bruisend hoogtepunt. Niet minder  dan 180 deelnemers genoten van een perfecte verzorging in het  Boshotel in Vlodrop, dat diende als uitvalsbasis voor een vrolijke  waaier aan ritten door ons vriendelijke Zuiden. Onze gasten werd  daarbij de gelegenheid geboden om royaal uit te stappen bij  onvergetelijke pauzeplaatsen: Gaia Zoo en de Amerikaanse  bgraafplaats Margraten Memorial Center, die jaarlijks enkele  honderduizenden bezoekers telt. Dit heerlijke weekend werd  afgesloten rondom Roermond. Onze club verdiende een tien met  een griffel voor de geweldige organisatie, maar het Berghoes-team  bleek ook zeer verheugd met de enthousiaste commentaren van  deelnemers en het HAV-bestuur.
WELKOM WELKOM Over Ons Foto Album Agenda Contact Gastenboek Vraagbaak Restauraties Nuttige Links Markt-Plaats Sponsoren Legal Over Ons Foto Album Agenda Contact Gastenboek Vraagbaak Restauraties Nuttige Links Markt-Plaats Sponsoren Legal